22 Şubat 2011

DEAD RISING 2 (ÖLÜLER YÜKSELİYOR, AMANİNNN)

Chuck Greene adlı motorsiklet sürücüsü ana karakterimiz. Kızı Katey enfeksiyon kapmış durumda ve her 24 saatte bir Zombrex adlı ilacı almak zorunda (ah kız ah!). Biz de güvenli bölgeden bir havalandırma borusu sayesinde ayrılıp, alış-veriş merkezine adım atıp bu ilacı bulmaya çalışıyoruz. Oyunumuz genel olarak bu konu etrafında dönüyor. 

Capcom tarafından yapılmış bir diğer zombi temalı bilgisayar oyunu Dead Rising 2. Birinci oyunu hiç elime alıp ta oynamadım, bilmiyorum. Burda serinin ikinci oyunu hakındaki gözlemlerimi yazacağım.
                                                 Önce künye:
Platformlar: PC, XBOX360, PS3
Tür: Survival horror
Yapım: Capcom

- Katey ilacını tam olarak 07:00 am ve 08.00 am arasında almak zorunda - ne bir dak. önce ne da sonra. Bu ilacı işbirliği yaptığımız ve zombilerin elinden kurtarıp safe-house a getirdiğimiz elemanlardan ve ya ücret karşılığı (25,000 ve ya 50,000-değişiyor) pawn shop lardan edinebiliriz. 
- Görev sırasında ekranın sağ tarfında görevi tamamlamak için ne kadar zamanımızın kaldığını mutlaka takip etmeliyiz. Özellikle ana görevler ve Zombrex için ne kadar zamanımızın kaldığını. Ayrıca ana görev ve yan görevler için yönlendirme almak istersek T tuşuna basıp o görevi seçersek, ekranın üstündeki gri ok bize çok yardımcı oluyor. 
- Zombileri öldürmek için mutlaka combo silahlar yapın. Hem daha çabuk ölüyorlar, hem de puan kazanıyorsunuz. 
- Puan kazandıkça her şey artıyor; sağlık çubuğu, eşya taşıma kapasitesi gibi. 
- Maalesef kayıt slotları snırlı; 3 tane. Kayıt yapabilmek için tuvalet bulmak zorundasınız. Harita size yardımcı olacaktır (Tab'a basın). Zamanınızı iyi kullandığınızı düşünüyorsanız kayıt yapın. Zira dönüşü yok. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder